Kāpēc tas ir nepieciešams mūsu organismam?
Vai avokado var aizvietot ar citiem produktiem? Avokado ir viens no retajiem pārtikas produktiem, kas nepieciešams mūsu organismam, jo satur veselīgās taukskābes, antioksidantus, minerālvielas un vitamīnus. Tas ir bagāts ar mononepiesātinātām taukskābēm, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni un uzlabot sirds un asinsvadu sistēmas veselību.
Avokado arī ir bagāts ar vitamīniem B6, C, K un E, kā arī ar minerālvielām – varu, kalciju, magniju un fosforu.
Tomēr, ja kādam avokado negaršo, to var aizvietot ar citiem produktiem. Piemēram, taukskābju avots var būt rieksti, sēklas, savukārt antioksidantu avots – zaļo lapu dārzeņi, piemēram, spināti vai brokoļi. Antioksidantus satur arī dazādas ogas – dzērvenes, jāņogas, mellenes u.c. ogas, kā arī kvalitatīva kafija.
Tās pašas minerālvielas, kuras satur avokado satur arī pākšaugi, zaļumi u.c. augu valsts produkti.
Tomēr, lai gan savā ziņā avokado var tikt aizstāts ar citiem produktiem, tā unikālo sastāvdaļu kombinācija un tā dabīgā sastāvā esošās veselīgās taukskābes padara to par ļoti vērtīgu pārtikas produktu, kuru vēlams iekļaut ikdienas uzturā.
Parasti meitenes manos notievēšanas projektos lieto avokado, taču reti gadās izņēmumi, kad cilvēkam tiešām tas neiet pie sirds – tad nu informēju par produktiem (jau iepriekš rakstā pieminētajiem) ar kuriem to aizstāt.
Kopumā jāsaka, ka avokado var pieskaitīt pie superfūdiem, jo ir bagāts ar veselīgām taukskābēm, antioksidantiem, minerālvielām un vitamīniem, kas ir svarīgi mūsu organisma veselībai.
Kā visātrāk nogatavināt avokado?
Lai visātrāk nogatavinātu avokado mājās, to var ielikt papīra maisiņā kopā ar vienu banānu vai ābolu. Banāns vai ābols radīs etilēnglikolu, kas palīdzēs savukārt nogatavināt avokado. Es personīgi, ja nav gatavs avokado vienkārši atstāju to vienā traukā kopā ar banāniem un pēc 2-3 dienām tas ir gatavs!