Karoba pulveris – alternatīva šokolādei

Karoba pulveris – alternatīva šokolādei?

Karoba pulveri iegūst no karobas pupiņām, kas aug maizes kokā. Karoba pulveris ir laba alternatīva šokolādei, un ir populāra izvēle starp tiem, kuri cenšas samazināt cukura un kofeīna patēriņu. Tāpat kā šokolāde, arī karoba pulveris ir salds un tam ir patīkama garša, taču tam nav kofeīna un ir tikai nedaudz cukurs, kas to padara par labāku alternatīvu tiem, kuri cenšas samazināt savu cukura patēriņu.

Kādas minerālvielas satur karoba pulveris?

Karoba pulveris ir bagāts ar dažādām minerālvielām, tostarp kāliju, kalciju, magniju, dzelzi un fosforu, kā arī vitamīniem A, B, B2, B3 un D, un tam ir izteikta šokolādes un riekstu garša.

Vai tas ir šokolādes aizstājējs?

Karoba pulveris ir viegli pieejams veikalos un to var izmantot kā aizstājēju šokolādei. To var pievienot kafijai, kokteiļiem, kā arī pagatavot desertus, lai tiem piešķirtu saldu garšu, bez liekā cukura. Turklāt, karoba pulverim ir mazāk kalorijas nekā šokolādei, kas padara to par labu izvēli tiem, kuri cenšas ievērot veselīgu dzīvesveidu vai arī domā par svara uzturēšanu.

Karoba pulveris ir viegli sagremojams un tam ir augsta šķiedrvielu saturs, kas palīdz uzturēt labu zarnu veselību un uzlabot gremošanu. Tas ir arī bagāts ar antioksidantiem, kas var palīdzēt samazināt iekaisumu un uzlabot imūnsistēmu.

Recepte.

Karoba – auzu bumbiņas

Šī ir veselīga un viegli pagatavojama recepte, izmantojot karoba pulveri. Šis ēdiens ir bagāts ar olbaltumvielām un veselīgām taukskābēm, un tajā nav eļļas un tik daudz cukura kā tradicionālos saldumos.

Sastāvdaļas:

150 g auzu pārslu
50 g riekstu sviesta
50 ml mandeļu piens (vai cita augu piens)
2 ēdamkarotes medus (vai cits dabisks saldinātājs)
2 ēdamkarotes karoba pulvera
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarotes sāls

Pagatavošanas process:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sajauciet auzu pārslas, karoba pulveri un sāli lielā traukā. Pievienojiet riekstu sviestu, medu, vaniļas ekstraktu un mandeļu pienu. Rūpīgi samaisiet, lai visas sastāvdaļas sajaucas. No izveidotās masas veidojiet nelielas bumbiņas (apmēram 25 g katra bumbiņa) un novietojiet uz cepamā papīra cepamajā pannā. Cepiet 12-15 minūtes, līdz bumbiņas kļūst zeltainas. Atstājiet atdzesēties.
Karoba bumbiņas ir gatavas! Tas ir lielisks un veselīgs saldums, ko var baudīt pēc treniņa vai kā vieglu desertu pēc pusdienām.