Pankūkas bez olām

Pankūkas bez olām.

Šī pankūku recepte bez olām ir lieliska iespēja baudīt gardas un maigas pankūkas visiem, kuri uzturā kādu iemeslu dēļ nedrīkst lietot olas. Iemesli var būt dažādi – alerģija, vegānisks dzīvesveids, pārāk augsts holesterīna līmenis, kā dēļ iesaka ierobežot olu lietošanu utt. Olas ir bieži sastopama sastāvdaļa pankūku receptēs, taču to vietā var izmantot citas sastāvdaļas kā saistvielu, piemēram, banānu, ābolu, linsēklas, lai sasniegtu līdzīgu konsistenci un garšu kā pankūkām bez olām.

Šī recepte ir viegli izpildāma un ļoti garšīga – pat ja nav uztura ierobežojumu, noteikti iesaku pamēģināt!

Recepte.

Vienkārši pagatavojamas ābolu pankūkas bez olām

Sastāvdaļas:

  • 100 g auzu pārslas (samaltas);
  • 20 g linsēklas (arī jau samaltas smalki);
  • Šķipsniņa cepamais pulveris;
  • 1 vid.ābols (vēlams salds);
  • 300 g sojas piens (vai cits augu izcelsmes piens);
  • 2 ēd.k. rieksti (samalti) vai 2 ēd.k.zemesriekstu sviests.

Visas sastāvdaļas samaisām, taču ābolu vispirms sablendējam, un atstājam maliņā uz 15 min, lai “ievelkas”.

Cepam pannā nelielas pankūciņas, neizmantojot eļļu (ja ir laba, kvalitatīva panna). Ja nav, tad izmantojam dažas piles olīveļļu.

Ēdam kopā ar ābolu – banānu biezeni (1/2 ābols sablendēts ar 1/2 banānu). Lai labi garšo!

! Padoms

Ja auzu pārslu vietā izmantosi bezglutēna auzu pārslas, tad šīs pankūkas droši varēs ēst arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība.