Proteīna pankūku recepte.
Šī proteīna pankūku recepte ir ideāla visiem, kas vēlas notievēt, vai vēlas vienkārši ēst veselīgi. Nekādā gadījumā nebaidieties no vārda “proteīns” – tās ir tikai dabiskas olbaltumvielas koncentrētā formā. Turklāt es izmantoju un iesaku izmantot proteīnu, kas ir tīrs, bez jebkādām papildus pievienotām vielām, kā piemēram, mākslīgajiem saldinātājiem un tml.
Ar ko proteīna pankūkas atšķiras no parastās pankūku receptes?
Tāpat kā tradicionālo pankūku recepte, arī šī ir ļoti garšīga, bet ar zemāku ogļhidrātu un augstāku proteīna saturu. Turklāt, izmantojot augu izcelsmes proteīna pulveri, sanāk izvairīties no piena produktiem un iegūt nepieciešamos olbaltumvielu daudzumu, ja esat veģetārietis vai vegāns, vai arī ir vienkārši piena produktu nepanesamība.
Augu izcelsmes proteīna pulveri.
Augu izcelsmes proteīni, piemēram, zirņu, rīsu, kanepju, sojas un zemesriekstu proteīns, ir visbiežāk izmantotie, lai iegūtu olbaltumvielas no augiem. Piemēram, zirņu proteīna pulverī ir aptuveni 80-90% olbaltumvielu, rīsu proteīna pulverī aptuveni 70-80%, savukārt kanepju un sojas proteīna pulverī apmēram 50-60% olbaltumvielu.
Savukārt sūkalu proteīns ir olbaltumvielu avots, kas parasti tiek iegūts no piena, un to parasti uzskata par vienu no augstākās kvalitātes olbaltumvielu avotiem. Sūkalu proteīna pulverī ir aptuveni 80-90% olbaltumvielu.
Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka ne tikai olbaltumvielu daudzums ir svarīgs, bet arī proteīna kvalitāte, kas tiek izmantota, lai nodrošinātu atbilstošu aminoskābju profilu, kas nepieciešams, lai uzturētu un atjaunotu muskuļu audus.
Proteīna pankūku recepte.
Sastāvdaļas:
200 g banāns
50 g samaltas pilngraudu auzu pārslas
50 g augu piens
20 g rozīnes
30 g augu izcelsmes proteīns (rīsu, sojas, kaņepju vai cits)
Pagatavošanas gaita.
Banānu sablendē kopā ar augu pienu. Pēc tam samaļ vai sablendē auzu pārslas (es maļu vecajās labajās kafijas dzirnaviņās). Auzu pārslās iejaucam augu izcelsmes proteīnu un sajaucam kopā ar pārējām sastāvdaļām. Neaizmirstam par rozīnēm!
Uzkarsē pannu, uzpilina pavisam nedaudz extra virgin olīveļļu un sākam cept!
Proteīna pankūkas varam ēst kopā ar, piemēram, zemesriekstu sviestu un banāna gabaliņiem! Var arī pagatavot ogu – banānu mērcīti. Sablendējam banānu, pievienojam ogas – pēc izvēles, un – gatavs! Labu apetīti!